Zeytinyağlı kereviz tarifi nasıl yapılır?

Zeytinyağlı kereviz yemeği hem besin deposu hem de sağlıklı bir akşam yemeği. Zeytinyağlı bir yemek yapmak istiyorsanız o zaman zeytinyağlı kereviz yemeği tam aradığınız lezzet olabilir. Zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...

Zeytinyağlı kereviz tarifi nasıl yapılır?

KAÇ KİŞİLİK

2 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

40 dakika

KALORİ

140

Zeytinyağlı kereviz için gerekli malzemeler

  • 1 adet orta boy kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet portakal suyu
  • 1 çay kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • ½ limon suyu
  • 1 çay kaşığı tuz

Zeytinyağlı kereviz tarifi adım adım yapılışı

1 Soğan piyazlık doğranır. Zeytinyağı tencereye alınır ve piyazlık doğranan soğan kavrulmaya başlanır.
2 Patates, kereviz ve havuç yıkanır. Kabukları soyulur ve küp küp doğranır.
3 Portakal ve limon suyu sıkılarak içine un eklenir ve un çözdürülür.
4 Soğanın içine kalan sebzeler atılır ve şeker koyulur.
5 Bütün malzemeler karıştırılır baharat ve meyve suları eklenerek pişmeye bırakır. Kapağı kapatılır.
6 Servis edilirken kereviz yapraklarını ince kıyarak üzerine koyabilirsiniz. Afiyet olsun!