Zeytinyağlı kereviz tarifi nasıl yapılır?
Zeytinyağlı kereviz yemeği hem besin deposu hem de sağlıklı bir akşam yemeği. Zeytinyağlı bir yemek yapmak istiyorsanız o zaman zeytinyağlı kereviz yemeği tam aradığınız lezzet olabilir. Zeytinyağlı kereviz nasıl yapılır? Tüm gerekli malzemeler ve yapılış aşamaları...
KAÇ KİŞİLİK
2 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
15 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
40 dakikaKALORİ
140Zeytinyağlı kereviz için gerekli malzemeler
- 1 adet orta boy kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 adet portakal suyu
- 1 çay kaşığı un
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı şeker
- ½ limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Zeytinyağlı kereviz tarifi adım adım yapılışı
1
Soğan piyazlık doğranır. Zeytinyağı tencereye alınır ve piyazlık doğranan soğan kavrulmaya başlanır.
2
Patates, kereviz ve havuç yıkanır. Kabukları soyulur ve küp küp doğranır.
3
Portakal ve limon suyu sıkılarak içine un eklenir ve un çözdürülür.
4
Soğanın içine kalan sebzeler atılır ve şeker koyulur.
5
Bütün malzemeler karıştırılır baharat ve meyve suları eklenerek pişmeye bırakır. Kapağı kapatılır.
6
Servis edilirken kereviz yapraklarını ince kıyarak üzerine koyabilirsiniz. Afiyet olsun!