Zeytinyağlı taze fasulye tarifi nasıl yapılır?
En lezzetli zeytinyağ yemeklerinin arasında yer alan fasulye mineral ve vitamin bakımından oldukça zengindir. Mevsiminde yapılan taze fasulyenin lezzeti de damakları çatlatır. Peki zeytinyağlı taze fasulye nasıl yapılır? Zeytinyağlı taze fasulyenin tüm gerekli malzemeleri ve yapılış aşamaları...

KAÇ KİŞİLİK
4 kişilikHAZIRLAMA SÜRESİ
10 dakikaPİŞİRME SÜRESİ
40 dakikaKALORİ
190Zeytinyağlı taze fasulye için gerekli malzemeler
- 600 gram taze fasulye
- 1 adet kuru soğan ( büyük)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3 adet domates
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı taze fasulye tarifi adım adım yapılışı
1
Taze fasulyelerin kılçıklarını çıkartın ve yıkayın.
2
Yemeklik doğranan soğan zeytinyağı ile birlikte tencerede kavrulur.
3
Domatesler küp küp doğranır.
4
Fasulye eklenerek 2 dakika kadar kavrulur.
5
Domates, tuz ve şeker eklenerek karıştırılır.
6
Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Afiyet olsun.
yemek

Bayramda tüketebileceğiniz 5 fit tatlı tarifi

Ramazan Bayramında beslenme nasıl olmalı?

Bayram çikolatasını evde yapın! İşte bayram çikolatası tarifi

İslim kebabı tarifi

Modern dokunuşlarla yeniden yorumlanmış bir Ramazan sofrası

Uzun süre tok kalmak için sahurda neler yenmeli?

Bir diyetisyene göre 5 farklı fit tatlı

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz, pratik 9 tatlı tarifi

Ramazan pidesi tarifi
